کاهش مصرف آب (قسمت دوم)

توضیحات:

  • به نام خدا

    استفاده از در فشان (پرلاتور) در شیر آلات:
    مجهز نمودن شیر آلات به درفشانهای کاهنده ی مصرف آب است که این قطعه شامل صفحات مشبک و دارای روزنه هایی برای مکش هوا می باشد. آب هنگام خروج از از شیر با هوا مخلوط شده و حباب های هوا آب را کف آلود میکند.که این حالت طراوت خاصی به آب میدهد و در اصل مصرف آب راکم می کند. با استفاده از درفشان
    ۳۰ تا ۴۰% در مصرف آب کاهش ایجاد خواهد شد.

    فواید استفاده از درفشان

    ۱-یکنواخت و ملایم کردن جریان آب

    ۲-کنترل پاشیدن آب به اطراف و با مخلوط کردن هوا با آب

    ۳-صرفه جویی در مصرف آب

    ۴-کاهش مصرف انرژی برای تولید آب گرم

    استفاده از سردوش های کم مصرف

    حدود ۳۰% از کل مصارف خانگی را حمام تشکیل می دهد. سردوش های معمولی آبی بیشتر از نیاز واقعی مصرف کننده را ارائه میدهند. مدت زمان طولانی استحمام و تعداد دفعات استحمام و بالا بودن شدت جریان خروجی آب از سردوشهای معمولی باعث مصرف آب بیشتری در این بخش می شود و جوان ترها مدت زمان زیادی زیر دوش می مانند. در سردوش کم مصرف با استفاده از یک اریفیس داخلی می توان جریان مصرفی را ۶ تا ۹ لیتر در دقیقه کاهش داد.فلاش تانک های دو مرحله ای کم مصرف (۳تا ۶لیتری) نسبت به نوع پر مصرف بیش از ۷۵% صرفه جویی در مصرف آب ایجاد خواهد کرد در دسترس می باشد. این فلاش تانک ها حجم آب کمتری را با فشار در هر بار تخلیه آزاد می کند. فلاش تانک های پرحجم و یا معیوب در توالت می توانند روزانه ۴۰ تا ۱۰۰ لیتر آب را هدر دهند. فلاش تانک های معمولی ۱۳ الی ۲۰ لیتر در هر فلاش ۵بار در روز استفاده می شود که حدود ۶۵ الی ۱۰۰لیتر آب تصفیه شده استفاده می گردد. که همه این آب به فاضلاب تبدیل میشود بنابر این با کاهش مصرف آب در این زمینه ضمن صرفه جویی در سرمایه گذاری های مختلف میتوان موجبات کاهش تولید فاضلاب را نیز فراهم ساخت.

    محدود کننده های جریان آب (رگلاتور)

    در شیر الات روشویی حمام  آشپزخانه و سردوش قابل استفاده می باشند بدون توجه به مقدار فشار آب همواره و دبی ثابتی را از خود عبور میدهند. با استفاده از این قطعه ۲۰ تا ۳۰% از مصرف آب می توان کاست.


    شیر الات اهرمی دو مرحله ای و تک مرحله ای

    در روشویی و آشپزخانه و دوش سختی در تنظیم دمای آب در شیر های دو محوره باعث هدر روی قابل توجهی آب می شود. با استفاده از شیر های اهرمی به تعداد دفعات قطع و وصل آب نیاز به تنظیم سردیو گرمی آب نمی باشد. در این شیر ها امکان تنظیم دبی و دما به صورت همزمان وجود دارد. از ویژگی این شیرها قطع سریع آب است و تا ۳۰% از میزان مصرف آب میکاهد. در این نوع شیر با حرکت دادن اهرم به بالا یا پایین میزان شدت جریان آب قابل تنظیم است.

    استفاده از شیر الات فوتو الکتریک
    شیر هایی هستند که به حسگر های چشمی مجهز بوده و بدون تماس دست قادر به قطع و وصل جریانآب می باشند. و از قابلیت بهداشتی بالایی برخوردارند و تا  ۷۰% باعث صرفه جویی در مصرف آب و انرژی در مقایسه با شیر های معمولی می گردند و از طرفی به دلیل مجهز بودن این شیر ها به زمان سنج هایی مانع از جریان یافتن مداوم آب به مدت نامحدود می شود.

    شیر های فشاری زماندار
    به گونه ای هستند که پس از فشار آوردن بر روی دسته ی شیر جریان آب برای مدت زمان مشخصی برقرار شده و از مغزی آن بالا می آید و بصورت خودکار قطع می شود. و برای برقراری مجدد دسته ی شیرمجددا باید فشار داده شود. این شیرها در مکان های عمومی نظیر: ادارات ، پادگان ها ، مساجد، مدارس،رستورانها و……. بسیار موثر بوده و قابلیت صرفه جویی به میزان ۶۰% را دارد.

    شیر های پدالی
    استفاده از شیر توسط پدالی که در سطح زمین و کنار شیر تعبیه شده انجام می گیرد. ساده بودن تکنولوژی و هزینه نگهداری پایین از جمله ویژگی های این شیر ها می باشد. و موارد استفاده آن در مدارس ، بیمارستان ها ، پادگان ها ، مساجد و رستورانها و…….. بوده و کاملاَ بهداشتی است.

    شیر های ترموستاتیک : جهت جلوگیری از عمده مصرف و اتلاف آب در حمام ها و روشویی بخصوص زمستان مربوط به تنظیم دمای مطلوب آب موقع شستن دستها و استحمام است جهت کاهش مصرف آب در این مواقع از این شیرها استفاده می شود که توان تنظیم دمای آب با یک اهرم و تنظیم فشار با اهرم دیگر صورت می گیرد.

    اصلاح تاسیسات و تجهیزات بهداشتی ساختمانها

    استفاده از از کنتور مجزای آپارتمانی

     از مهمترین دغدغه های شرکت آب و فاضلاب اندازه گیری میزان مصرف آب مشترکین که بر اساس میزان مصرف واقعی خود آب بهای مصرفی را پرداخت نماید می
    باشد. به همین منظور بحث کنتورهای مستقل آپارتمانی با هدف اصلی ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف در بین مصرف کنندگان این گونه مجتمع ها مطرح میباشد. در صورتی که هر مصرف کننده از مقدار واقعی مصرف خود آگاه باشد احتمال اینکه با استفاده از مشوق هایی مصرف خود را کاهش دهد بیشتر است. و استفاده از کنتور های مجزا میزان مصرف آب را ۱۰ تا ۳۵% کاهش داده است.

    تصفیه فاضلاب خانگی و بازچرخانی و استفاده ی مجدد از آب فاضلاب تصفیه شده

    پساب های ناشی از آب مصرفی در شستن لباس، وان، دوش و روشویی ۵۰ تا ۸۰% از فاضلاب را تشکیل می دهد که به آن فاضلاب یا آب خاکستری اطلاق می گردد. که می توان با هزینه ی کم آن را در محل تصفیه و مورد استفاده ی مجدد قرار داد.

    موارد استفاده از آب و فاضلاب تصفیه شده
    ۱- در فلاش تانک توالت ها
    ۲- آبیاری فضای سبز
    ۳- شستن اتومبیل

    اصلاح و طراحی مجدد سیستم لوله کشی ساختمان 

    لوله کشی ساختمان از حیث طراحی و اجرا و نیز انتخاب مصالح از اهمیت به سزایی برخوردار است. استفاده از لوله های مقاوم در برابر خوردگی و رسوب پذیری و دارای مقاومت مکانیکی و شکل پذیری بالا و مقاوم در برابر ضربه و حرارت می تواند ضمن حفظ بنای ساختمان از نشتی های احتمالی میزان از شبکه داخلی ساختمانها را به صورت جدی کاهش دهد. هم چنین انتخاب نوع سیستم طراحی شبکه ی داخلی از حیث تامین فشار کافی و کاهش فشار مازاد بالاخص در ساختمانهای دارای ارتفاع زیاد از طریق ایجاد مخازن طبقاتی در کاهش نشتی و مصرف و افزایش عمر شیرآلات و تاسیسات بهداشتی ساختمان موثر می باشد. تجهیزاتی ساخته شده که با نصب آن به شیر آشپزخانه یا دوش می توان دبی مصرفی را اندازه گیری و نمایش داد. و بدین ترتیب مشترکین با دانستن میزان مصرف آب میتوانند تاثیر اقدامات خود را در کاهش مصرف مشاهده و در صورت امکان تلاش خواهد کرد. هربار نسبت به دفعات قبل آب کمتری مصرف کند.

    کنترل نشت در شیر های آب و شبکه آب داخل منزل
    نشتی آب از یک لوله اگر پنهان باشد مقدار زیادی آب را به هدر خواهد داد. حجم یک قطره آب ۰٫۰۵ میلی لیتر است در این صورت هزاران لیتر آب به هدر میرود. به عنوان مثال اگر شیر آبی نشتی به میزان ۱۰۰ قطره در دقیقه باشد میزان آبی که در طول یک یک روز به هدر خواهد داد برابر ۷٫۲ لیتر می باشد و در طول سال مقدار آن به ۲۶۲۸ لیتر خواهد رسید. نشتی از یک لوله آب گرم چون برای گرم کردن آب انرژی مصرف شده پر هزینه تر است پس همه نشتی ها چه کوچک و چه بزرگ را بلا فاصله بایستی تعمیر نمود.

    کاهش حجم فلاش تانک های حجیم
    برای این منظور دو آجر را از پوشش پلاستیکی یا نایلونی می پوشانیم و آنرا در داخل فلاش تانک جهت کاستن از حجم فلاش تانک قرار می دهیم بطوریکه اختلالی در مکانیزم فلاش تانک ایجاد ننماید حجم اشغال شده توسط این قطعه آجر باعث صرفه جویی در مصرف آب در فلاش تانک معمولی تا حدود ۲۰ لیتر در روز می شود.

    روش کنترل نشت در فلاش تانک ها
    ماده ی رنگی را داخل مخزن فلاش تانک میریزیم ماده رنگی ظرف مدت ۳۰دقیقه از محل نشت پدیدار می شود. قطعات مختلف توالت از نظر ساییدگی- خوردگی و یا شکستگی باید کنترل شوند. فلاش تانکهایی که نشتی دارند آب را به داخل کاسه ی توالت هدر داده و در نتیجه سطح آب را در فلاش تانک پایین آورده و سبب می شوند شناور باعث باز شدن شیر ورودی شده و دائم اب تازه وارد فلاش تانک گردیده و آب هدر میرود.


  • تهیه و تنظیم توسط آبشار آبی
    تماس : 09391156079
    انتشار مطلب در :