فرآیند تولید آب ژاول

توضیحات:

  • به نام خدا

    در واحد های کلر آلکالی با استفاده از نمک خوراکی NaCl که بعنوان ماده اولیه می باشد آب ژاول تولید می شود نمک مورد نیاز با استفاده از خشک کردن آب دریا در حوضچه های بزرگ استخراج می شوکه بعد از شستشو در واحد شستشوی نمک SALT WASHING و اشباع تا غلظت حدود ۳۰۰ گرم در لیتر برای انجام عمل الکترو لیز به سل روم ها فرستاده می شود
    نمک اولیه ۹۸ % خلوص داردو بیشتر ناخالصی های موجود در نمک یون های منیزیم وکلسیم می باشد این خالص سازی از هزینه بالایی بر خوردار است .چرا که نباید سختی ۵۰ قسمت در میلیارد ۵۰ PPB بیشتر باشد آب برای ورود به پروسس الکترولیزبیشتر باشد در نتیجه جهت تشکیل رسوب های کربنات کلسیم واستفاده (PH کربنات منیزیم از کربنات سدیم و سود )جهت کنترل می شود .بدین تر تیب تمامی کاتیون های ناخالصی در زیر تانک جمع می شوند .از مواد دیگر مزاحم غشا الکترو لیز سولفات سدیم می۷%بیشتر باشد .الکترولیز با / باشد که مقدار آن در نمک نباید از ۷ غشا هایی که :memberane) استفاده از عشا پیشرفته ممبراین بصورت انتخابی یونها را از خود عبور می دهند )صورت می گیرد به همین سبب محصو لات تولید شده دارای خلوصی بالا ومطابق استاندارد های بین المللی می باشد . علاوه بر تفاوتهای ی که در طراحی مکانیکی سیستم های ممبراین با روش جیوه ای است مزیت این روش عاری بودن محصو لات از اکسید جیوه و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی است .در عین حال با مصرف بسیار بالای آب و برق در پرو سه .آب و برق مصرفی را نیز باید جز مواد اولیه این واحد بشمار آورد .از واکنش های انجام شده در در الکترو لایزر ها گاز کلر.هیدروژن و محلول سود سوز آور است که که مواد دیگری از آنها قابلیت تولید دارد.
    ویژگیهای فرایند . نکات فنی وشرایط عملیاتی:
    در فرایند کلر آلکالی با استفاده از نمک طعام که ماده اولیه این واحد می باشدو پس از استخراج از معادن بصورت نمک آسیاب شده به کار خانه حمل می گردد عمل الکترو لیز انجام می شود .نمک در مخازن مخصوص در آب حل شده و بصورت اشباع با غلظت ۳۰۰ گرم در لیتر می آ ید .سپس این محلول تصفیه و درنهایت الکترولیز می شود. نمک اولیه ۹۸ % خلوص داردو بیشتر ناخالصیهای موجود در نمک یونهای منیزیم وکلسیم می باشد این خالص سازی از هزینه بالایی بر خوردار است .چرا که نباید سختی آب برای ورود به پروسس الکترولیزبیشتر از۵۰ قسمت در بیلیون (۵۰ppb) باشد در نتیجه جهت تشکیل رسوبهای کربنات کلسیم و کربنات منیزیم از کربنات سدیم و سود جهت کنترل PH استفاده می شود .بدین تر تیب تمامی کاتیونهای ناخالصی در زیر تانک جمع می شوند .از مواد دیگر مزاحم غشا الکترو لیز سولفات سدیم میباشد که مقدار آن در نمک نباید از ۰/۷%بیشتر باشد.
    الکترولیز با استفاده از غشا پیشرفته ممبراین memberane
    (غشا هایی که بصورت انتخابی یونها را از خود عبور می دهند)صورت میگیرد به همین سبب محصو لات تولید شده دارای خلوصی بالا ومطابق استاندارد های بین المللی می باشد . علاوه بر تفاوتهایی که در طراحی مکانیکی سیستم های ممبراین با روش جیوه ای است.مزیت این روش عاری بودن محصو لات از اکسید جیوه و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی است .در عین حال با مصرف بسیار بالای آب و برق در پروسه ،آب و برق مصرفی را نیز باید جزو مواد اولیه این واحد بشمار آورد. بخش اصلی این واحد سلول الکتریکی است که با استفاده از خاصیت غشائی انتخاب یون عمل میکند.سلول بکار رفته توسط واحد سازنده غشاء اسید می باشد که (NAFION) پروفلوئورسولفونیک اسید دارای قدرت مکانیکی بالا مصرف انرژی پائین و راندمان بالاست . علاوه بر این هوا نیز بدون وارد آوردن خسارت می تواند غشاء را خشک کند .
    از محصولات واکنشهای انجام شده درالکترولایزرها گاز کلر.هیدروژن و محلول محلول سود سوز آور است که مواد دیگری از آنها قابلیت تولید دارد.

    محلول آب ژاول:

    هیپو کلریت سدیم
    NaClO

    ازترکیب محلول سود سوزأور باگاز کلر در برج مخصوص
    اسید کلرید ریک: جوهر نمک
    HCl

    از ترکیب مستقیم گاز کلر و هیدروژن بدست می آید این واکنش می تواند در یک را کتور انجام بگیرد.
    کلر مایع: کلر مایع:
    Cl2

    گاز کلر پس از فشرده شدن توسط کمپرسور ، وارد برج خشک کن شده با اسید سولفوریک ۹۸ % کاملاً خشک و به کندانسور هدایت میگردد سپس تا ۳۱ سانتیگراد سرد و به حالت مایع در می آید.
    کلرور فریک :
    (FeCl3)

    از ترکیب اسید سولقوریک با آهن،کلرور فرو تهیه و سپس آنرا با گاز کلر اکسید نموده تا به کلرورفریک با غلظت ۴۰ % تبدیل گردد.
    -محلول سود سوز آور:(کاستیک سودا محلول NaOH) این محلول در کاتد الکترولیز با غلظت ۳۰ % تهیه ودر واحد تغلیظ کننده اولیه به ۴۵ % تبدیل میگردد


  • تهیه و تنظیم توسط آبشار آبی
    تماس : 09391156079
    انتشار مطلب در :