فیلتر شنی عمودی

توضیحات:

  •  

    در تصفیه آب یکی از متداولترین و پرکاربردترین دستگاهها، فیلتر شنی می باشد. اساس کار این فیلترها، از طبیعت الهام گرفته شده است. در طبیعت، آب با عبور از لایه های مختلف خاک تصفیه می گردد که نهایتاً به صورت چشمه یا چاه توسط انسان برداشت می گردد. در فیلترهای شنی عمودی، آب با عبور از بستر فیلتر که معمولاً از جنس سلیس (گراول) می باشد، ذرات معلق خود را در لابلای حفره های موجود در بستر جا گذاشته و آب زلال از پایین فیلتر جمع آوری می گردد.  
    بایستی توجه داشت که فیلتراسیون در فیلترهای شنی عمودی صرفاً یک فرایند فیزیکی بوده و تنها میتواند باعث حذف کدورت (Turbidity) ناشی از حضور مواد معلق (SS) در آب گردد. پس از گذشت مدت معین از عملکرد فیلتر، فیلترهای شنی نیازمند عمل شستشوی معکوس (Back Wash) می باشند تا با عبور برعکس آب از فیلتر ، مواد معلق حذف شده در فیلتر از بستر شسته شده و بستر آماده استفاده مجدد گردد. عمل بکواش معمولاً به صورت دستی یا اتوماتیک بر حسب تعریف زمانی یاتعریف اختلاف فشار (Differential Pressure) (∆P) توسط اپراتور به طور خودکار صورت می گیرد. در صورتیکه بجای یک نوع بستر، از دو یا چند نوع بستر استفاده شود، مثلاً ترکیب سیلیس وآنتراسیت یا سیلیس و آنتراسیت وگارانت، به این فیلترها به ترتیب Dual Media Filter و Multi Media Filter اطلاق می گردد.

    کاربردهای فیلتر شنی

    - پیش تصفیه واحدهای تکمیلی تصفیه آب نظیر آب شرب، آب کولینگ تاورها، نیروگاهها و...
    - تصفیه آب خام یا منبع چاه یا رودخانه
    - تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی
    - استفاده در شفاف سازی آب استخرها

     طراحی فیلترهای شنی

    در طراحی فیلترهای شنی پارامترهای مختلفی نظیر سایز دانه بندی بستر، دمای آب، سایز ذرات معلق موجود در آب، تخلخل بستر، دبی آب عبوری و سرعت خطی جریان عبوری بایستی درنظر گرفته شوند. علاوه بر این عوامل هیدرولیکی، جهت طراحی ضخامت بدنه فیلتر و میزان عمق جوشکاری و سایز منهولها، فشار و شرایط بهره برداری فیلترها نیز بایستی مدنظر باشد.


  • تهیه و تنظیم توسط آبشار آبی
    تماس : 09391156079
    انتشار مطلب در :