آمونیاک چیست ؟

توضیحات:

  • به نام خدا
    آمونیاک یکی از بحث برانگیزترین مواد شیمیایی در آکواریوم است و جزئیات جذب ، دفع و مکانسیم سمیت آن همواره مورد توجه دانشمندان بوده است . این ماده شیمیایی هم در آکواریوم آب شیرین و هم در آکواریوم آب شور میتواند وجود داشته باشد . معمولا آکواریوم های صخره کمتر با مشکل آمونیاک مواجه میشوند زیرا مقدار زیادی باکتری و جلبک در خدمت صخره ها هستند و باعث میشوند به سرعت آمونیاک از آب حذف شود اما اگر این نوع آکواریوم ها با بی مهری مواجه شوند و توجهی به آنها نشود با مشکل آمونیاک مواجه خواهند شد و حتی آمونیاک میتواند تا سطح سمی نیز افزایش یابد . برای خنثی کردن آمونیاک بایستی آن را به آمونیوم تبدیل کنیم . توجه داشته باشید که این تبدیل فوق العاده سریع انجام میشود این اتفاق میتواند در یک میلیاردم ثانیه رخ بدهد .
    آمونیاک برای آبزیان بسیار خطرناک و سمی است و حتی مقدار ناچیزی از آن کافیست تا آنها را بکشد . هر سطح آمونیاک بالاتر از 0.02 PPM برای آبزیان مضر است . آمونیاک باعث آسیب آبشش ها و اعضای حیاتی ماهی شده و با علائمی مانند باله های پاره پاره شده ، چشم ابری ، بی اشتهایی و افزایش دمای آب خود را نشان داده و در نهایت با ضعیف کردن ماهی باعث مرگ او میشود . سمیت آمونیاک در آبهای گرم بیش از آبهای سرد است و معمولا استعداد افزایش آمونیاک در اوایل غروب بیش از سایر اوقات است .
    راهنمای خطرآفرینی آمونیاک
    0.020- تا 049 (PPM) تحمل نسبتا طولانی و به مرور زمان باعث ضعف سیستم ایمنی ماهی و در نهایت منجر به مرگ آن میشود
    0.050 تا 0.199 (ppm) بسیار مضر بوده و ماهی میتواند تنها برای چند روز مقاومت کند .
    0.200 تا 0.499 0.500 + (ppm) بسیار کشنده بوده و در عرض یک روز باعث مرگ ماهی میشود .

    ماهی های گوناگون مقاومت های متفاوتی در برابر آمونیاک از خود نشان میدهند . اما بصورت کلی میتوان گفت که ماهی های جوان آسیب پذیرتر از ماهی های مسن هستند .

    مهمترین منبع آمونیاک در آکواریوم تنفس ماهی است که آن هم مستقیما با پروتئین موجود در غذا در ارتباط است. پروتئین مصرف شده توسط ماهی شکسته شده و بخشی صرف تولید عضلات پروتئینی و ماهیچه ها و بخشی نیز برای تولید انرژی بکار رفته و بخشی نیز توسط آبشش بصورت آمونیاک دفع میشود . منبع بعدی برای تولید آمونیاک رسوباتی نظیر مدفوع و ادرار و غذای باقیمانده و سایر مواد آلی است که توسط ماهی ها به جای میماند . این مواد آلی در آکواریوم تجزیه شده و تولید آمونیاک میکنند . فاکتورهایی مثل عدم مدیریت صحیح نور ، گرما و مواد مغذی فراوان نیز در تولید آمونیاک نقش دارند .


  • تهیه و تنظیم توسط آبشار آبی
    تماس : 09391156079
    انتشار مطلب در :