«سوزا» در حسرت آب شیرین می‌سوزد

توضیحات:

  • شهر سوزا در مرکز بخش شهاب‌ جزیره قشم قرار دارد که با وجود سیستم لوله‌کشی آب گسترده از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی محروم مانده است؛ حتی باوجود آب‌شیرین‌کن در این منطقه، مردم هرگز طعم آب شیرین را از لوله‌های آب شهر نچشیده‌اند و حتی همین اندک آب به‌اصطلاح شیرین شده را نیز با قطعی‌های طولانی‌مدت و جیره‌بندی دریافت می‌کنند و این در حالی است که بهره‌مندی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی حق مسلم و بی‌چون‌وچرای مردم این خطه است.

    از قطعی مکرر تا آب‌شور آب‌شیرین‌کن

    سلامی یکی از شهروندان سوزا درباره مشکل کم‌آبی شهر سوزا گفت: از تابستان گذشته با مشکل کمبود آب روبه‌رو بوده‌ایم و حتی باوجود دستگاه آب‌شیرین‌کن، آبی که به منازل شهری می‌رسد شور و غیرقابل آشامیدن است.

    این شهروند در ادامه با تأکید بر میزان تولید آب شیرین، بیان کرد: میزان تولیدی آب شیرین برطرف‌کننده نیاز شهر نیست چراکه مصرف شهر سوزا ۸۰۰ مترمکعب در روز است اما تولیدی آب‌شیرین‌کن ۴۰۰ مترمکعب است که مردم برای جبران این کسری آب را با تانکر خریداری می‌کنند.

    سلامی اضافه کرد: مردم سوزا برای هر تانکر آب ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند و حتی بااین‌وجود آب سوزا جیره‌بندی است و هر ۲۰ روز یک‌بار هر خانواده موفق به دریافت آب می‌شود.

    وی با اشاره به مشکلاتی که کم‌آبی برای شهروندان ایجاد کرده است، گفت: برخی از خانواده‌ها توانایی و بضاعت مالی برای خرید تانکر آب را با چنین قیمتی ندارند؛ همچنین با توجه به وجود بیماری کرونا و ضرورت رعایت پاکیزگی و شستشو مکرر، آب اهمیتی دوچندان برای ما یافته است.

    این شهروند افزود: مردم ما نیز همچون مردم سایر مناطق مبلغی را برای اخذ انشعاب آب پرداخت کرده‌اند و حق آنان است که از آب سالم بهره‌مند باشند اما شوری آب سوزا به‌قدری است که مردم مجبور به نصب دستگاه‌های تصفیه آب‌شده‌اند تا شوری این آب را به درجه‌ای برساند که مناسب استفاده باشد.

    این شهروند با تأکید بر این‌که مسئولان در جریان مشکلات سوزا هستند، بیان کرد: بخشدار شهاب ۲۵ روز قبل قول داد که آب شرکت مپنا را به سوزا وصل کند؛ که تاکنون این وعده عملی نشده است.

    مسئولان به وضعیت آب سوزا رسیدگی کنند

    شیخ احمد سلامی سوزایی، امام‌جمعه شهر سوزا  اظهار کرد: آب شرب مناسب سوزا به معضل بزرگی برای اهالی این شهر تبدیل‌شده و زمان زیادی است که مردم با بی‌آبی و قطع شدن طولانی‌مدت آب شهر دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

    امام‌جمعه سوزا با تأکید بر این‌که لازمه نظافت، وجود آب است، بیان کرد: برای پیشگیری از بیماری کرونا شستشوی مکرر دست‌ها و نظافت عمومی ضروری است اما قطعی آب و در صورت وجود آن شوری به حدی است که به پاکیزگی کمکی نمی‌کند و این موضوع سلامت مردم را به خطر انداخته است.

    سلامی گفت: حق شرعی تمام مردم است که از آب سالم بهره‌مند باشند، وظیفه مسئولان، نمایندگان مجلس، استاندار و فرماندار است که به وضع آب شهر سوزا رسیدگی کنند.

    ابراهیم ملاحی، رئیس شورای شهر سوزا با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی شورای شهر برای حل این مشکل، اظهار کرد: شهر در حال حاضر در شرایط بحرانی قرار دارد و پیگیری‌های زیادی از جانب ما صورت گرفته است و به تمام مسئولان مربوطه مراجعه کرده‌ایم اما کسی پاسخگو نیست.

    رئیس شورای شهر سوزا با تأکید بر این‌که شهر یک سال است که کم‌آبی برای مردم مشکلات جدی ایجاد کرده است، تصریح کرد: کیفیت آب سوزا قابل‌قبول نیست و تنها کاری که مسئولان مربوطه شهرستان برای حل این مشکل کرده‌اند، قول دادن و بعد از آن ارجاع ما به مسئولان استانی بوده است.

    ملاحی در ادامه افزود: تصمیم بر آن بود که آب شهر سوزا در ۱۰ روز به شرکت مپنا متصل شود تا اندکی از مشکل کم‌آبی شهر برطرف شود و آب باکیفیت و سالم‌تری به مردم شهر عرضه شود اما هنوز این اتفاق رخ نداده است. علت آن مشکل اتصالات ولوله‌کشی‌هاست؛ حتی بااتصال سوزا به این لوله‌کشی‌ها احتمال تأمین دائمی آب شهر از این مسیر وجود ندارد.

    رئیس شورای شهر با اشاره به این‌که امیدی به آب‌شیرین‌کن این شهر وجود ندارد، گفت: این آب‌شیرین‌کن به‌طور مداوم دچار مشکل است و در همه زمینه‌ها خصوصاً مدیریتی ضعف‌های اساسی دارد و ما نباید فراموش کنیم که سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.

    اتصال آب سوزا به شرکت مپنا تا اواسط هفته آینده

    علاء امیریان نژاد، معاون بهره‌برداری آبفای هرمزگان با اشاره به وضعیت آب‌شیرین‌کن شهر سوزا، اظهار کرد: به دلیل وجود تحریم و مشکلات نقدینگی اعتبار، تولید آن کاهش‌یافته است و ناچار شدیم تغییر نگرش دهیم و از شرکت مپنا کمک بگیریم.

    معاون بهره‌برداری آبفا با تأکید بر ظرفیت مپنا، تصریح کرد: شرکت مپنا ظرفیتی برای تأمین برخی از روستاهای قشم دارد و با مدیریت سایر روستاها موفق به اتصال شهر سوزا به مپنا خواهیم شد.

    وی در ادامه افزود: اتصال آب سوزا به شرکت مپنا دائمی خواهد بود و با مدیریت مصرفی که آبفا انجام می‌دهد، ظرفیتی را آزاد خواهیم کرد تا ظرفیت آب شهر سوزا به همراه تولیدی آب‌شیرین‌کن به هزار و ۳۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز برسد.

    معاون بهره‌برداری آبفا با اشاره به مشکلاتی که آب‌رسانی صحیح را به شهر مختل می‌کند، گفت: مشکل اصلی ما در شهر سوزا ذخیره‌سازی آب در منازل است به‌گونه‌ای که این میزان به دو مترمکعب می‌رسد و شهر همیشه در پیک مصرف قرار دارد.


  • تهیه و تنظیم توسط آبشار آبی
    تماس : 09391156079
    انتشار خبر در :